ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN MÔN TIẾNG ANH 7 CÓ ĐÁP ÁN

Quý Khách đang coi tài liệu "Đề thi chọn học viên giỏi cung cấp thị xã môn Tiếng Anh Lớp 7 - Năm học tập 2016-2017 - Phòng giáo dục với huấn luyện và đào tạo thị trấn Tĩnh Gia (Có đáp án)", để cài tư liệu cội về thứ các bạn cliông chồng vào nút ít DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính thêm kèm:

*
de_thi_chon_hoc_sinh_gioi_cap_huyen_mon_tieng_anh_lop_7_nam giới.doc

Nội dung text: Đề thi lựa chọn học sinh xuất sắc cung cấp thị trấn môn Tiếng Anh Lớp 7 - Năm học 2016-2017 - Phòng giáo dục cùng huấn luyện huyện Tĩnh Gia (Có đáp án)

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KÌ THI HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN HUYỆN TĨNH GIA NĂM HỌC : năm 2016 - 2017 Môn thi : Tiếng Anh - lớp 7 Thời gian: 1trăng tròn phút, không kể thời gian giao đề PART A.

Bạn đang xem: Đề thi và đáp án học sinh giỏi cấp huyện môn tiếng anh 7 có đáp án

PHONETICS I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each group. (3 pts) 1. A. bother B. sunbathe C. cloth D. months 2. A. vegetable B. comfortable C. nature D. moderate 3. A. interest B. selection C. resident D. injection II. Choose the word whose áp lực pattern is different from that of the other words in each group.(2 pts) 1. A. pancake B. discount C. wardrobe D. marine 2. A. migrant B. typhoon C. compost D. limestone PART B. VOCABULARY AND GRAMMAR I. Choose the best answer from the four choices (A or B, C, D) to complete each of the following sentences. (10 pts) 1. Bob hasn’t ___up his mind yet. A. made B. gone C. used khổng lồ D. found 2. This is the ___book I have ever read. A. bad B. worse C. worst D. badly 3. Would you lượt thích me lớn get you something to drink? ~ ___. A. That would be nice B. No, I’m sorry C. That’s too bad D. My pleasure 4. I usually go lớn work by bus, but ___and then I use my motorbike. A. again B. once C. now D. ever 5. Of my parents, my father is ___. A. the stricter B. the stricchạy thử C. stricter D. strict 6. "What can I get for you?" ~ “ ___.” A. All right B. I"m afraid not C. I hope so D. Yes, please 7. The coat ___on the floor belongs to my brother. A. lies B. lying C. lain D. is lying 8. Tuan had a bad cut on his arm. It’s ___badly. A. bleeding B. burning C. coughing D. sneezing 9. Your ___is included in the ticket price. A. reservation B. vacation C. accommodation D. money 10. Do you ever talk lớn ___ A. yourself B. myself C. itself D. herself 11. The computer is ___guarantee so the company should bởi vì something with it. A. with B. on C. for D. under 12. She was ___ tired that she wen to bed early. A. such B. too C. as D.so 13. “I think computers are useful.” ~ “ ___.” A. I’m not agree B. So vì chưng I C. I disagree too D. So are they 14. Vietnam giới is a ___country. A. rubber-exported B. exporting-rubber C. exported-rubber D.rubber-exporting 15. He can run very ___ 1A. fastly B. fast C. quichồng D. slow II. Give the correct khung of the verbs in brackets.( 15pts) 1. Ba gets used to lớn ( stay) ___ up late. 2. I lit the fire at 7.00 và it (burn)___brightly when Jack came in at 8.00. 3. The money (steal)___in the robbery was never found. 4. At this time next month, they (work)___in Ho Chi Minh City. 5. She locked the door so as (not disturb)___. 6. My mother is too tired (cook) . tonight. 7. The boys lượt thích (play) . games but hate doing the homework. 8. Look at the car. The driver (drive) . too fast. I think he (hit) the cycdanh sách. 9. I don"t enjoy (laugh) at by other people. 10. The children (play) when it started khổng lồ rain. 11. Lan’s hair was dirty. Now it is clean, she (clean) it. 12. Look! Somebody toàn thân (break) that door. 13. They (not meet) us since last week. 14. What (you/do) at this time yesterday. 15. Our school (open) a new club next week. III. Give the correct form of the words in CAPITAL lớn complete the sentences.(5pts) 1. The ___are scheduled khổng lồ take off at 15.00 and 15.30. FLY 2. People in the countryside are ___.

Xem thêm: What Is The Meaning Of "I Got Rip Off Là Gì Đó Đắt Tiền Trong Tiếng Anh

FRIEND 3. Alot of people believe that well - paid job are PLENTY 4. We received a lot of ___from our teacher. ENCOURAGE 5. During his ___ the family lived in Cornwall CHILD IV. Choose the underlined words or phrases (A, B, C or D) that are incorrect in standard English.(5pts) 1. I have sầu lived here since many years and I think it’s a nice town. A B C D 2. The book writing by Jack London is very popular in the world. A B C D 3. We have sầu sung together ever when I was a small child. A B C D 4. My father’s oto is the same color lượt thích my uncle’s car. A B C D 5. Shall you cthất bại the window for me , please? A B C D V. Fill in the gap with a suitable preposition. ( 5 pts) 1) Your father is very kind David. 2) Hurry or you will be late school. 3) Were they present the meeting? 4) She was confused the dates. 5) His book is different mine. 2PART C. READING I - Read the following passage, then choose the correct answer lớn questions (5pts) I went khổng lồ Australia on a student program last year và I lượt thích lớn (26)___you about it. I was very (27)___when I knew I was going to lớn nước Australia because I had never been there before. I didn’t think about the problems of speaking English (28)___I met my host family. At first I couldn’t communicate with them because my English was so bad. All the five years I had been learning English wasn’t much used at all (29)___we didn’t have sầu real practice at school. Even though my grammar was good, my pronunciation wasn’t. My problem is (30)___ ‘l’ and ‘r’. For example, Australian people often asked “What do you eat in Vietnam?” I wanted to tell them that we eat rice, but they didn’t understand when I said “We eat lice” 26. A. say B. tell C. talk D. speak 27. A. exciting B. excites C. excited D. excite 28. A. after B. until C. when D. while 29. A. although B. even C. because D. so 30. A. pronouncing B. speaking C. reading D. telling II.Fill in the blank with an appropriate work. (10pts) Learning a language is, in some way, like (1) ___ how khổng lồ fly or play the piano. There (2) ___ important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to lớn vày such things needs lots (3) ___ practice. It is never simply lớn “know” something. You must be able lớn “do” things with what (4) ___ know. For example, it is not enough simply khổng lồ read a book on (5) ___ khổng lồ fly an aeroplane. A (6) ___ can give sầu you lots of information about how lớn fly, but if only read a book and then try lớn (7) ___ without a great khuyến mãi of practice first, you will crash and kill (8) ___ . The same is true of (9) ___ the piano. So you think it is enough simply lớn read about it? Can you play the piano without having lots of (10) ___ first? PART D. WRITING I. Write the sentence so that it has a similar meaning to the original one.(5pts) 1. Keeping the environment clean is very important. - It’s 2. They will show the time machine to lớn the public when they finish it. - The time machine 3. He was delighted to receive his aunt’s letter. - He was delighted that 4. Old oto tires are recycled khổng lồ make shoes & sandals. - People 5. I’m very sad that I wasn’t accepted in that group. - I’m very sad not . II. Use the following phối of words and phrases to lớn complete the following sentences. You can put additional words và make any changes necessary. (5pts) 1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he. 3- . 2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am. - 3. back / in / months / Englvà / going / two / are / to lớn / they. - 4. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not / bringing . - 5. struggle / on / always / nature / trang chính / life / at / is / the farm / with / a. - III. Do you think bicycles are the best means of transport in Vietnam? Write a passage (100-120 words) about your opinion.( 10pts) Key Tổng điểm 80 điểm - Thang điểm đôi mươi Tổng đông đảo phần làm cho đúng - Điểm bài xích thi = 4 A. I/ 3 điểm – Mỗi câu đúng một điểm 1- A 2- D 3- C II/ 3 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm 1 – D 2- B B. I/ 15 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm 1- A 2 – C 3 - A 4 - C 5 – D 6 – D 7 – D 8 – A 9 – C 10 – A 11 – D 12 – D 13 – B 14 – B 15 – B II. 15 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm 1. staying 2. was burning 3. was stolen 4. will be working 5. not to lớn disturb 6. to lớn cook 7. playing 8. is driving - will hit 9. laughing 10. were playing 11. has cleaned 12. is breaking 13. haven’t met 14. did/ do 15. is going khổng lồ open III. 5 điểm – Mỗi câu đúng một điểm 1. flights 2. friendly 3. plentiful 4. encouragement 5.childhood IV. 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điều 1. B 2.B 3. A 4. C 5. A 4V. 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm 1. khổng lồ 2. for 3.at 4. about 5. from C. I. 5 điểm – Mỗi câu đúng một điểm 1B 2A 3B 4C 5A II. 1. learning 2. are 3. of 4. you 5. how 6. book 7. fly 8. yourself 9. playing 10. practice D. I. 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điều 1. It’s very inportant khổng lồ keep the environment clean. 2. The time machine will be shown to the public when it is finished. 3. He was delighted that his aunt sent hlặng a letter. 4. People recycle old car tires to make shoes and sandals. 5. I’m very sad not lớn be accepted in that group. II. 5 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm 1. Minch has collected stamps since he was a child. 2. I am not working tomorrow so we can go somewhere. 3. They are going back to lớn England in two months. 4. TV bringing not only information but also entertaiment. 5. At home page on the farm life is always a struggle with nature. III.( 10pts) Người ra đề Giáo viên: Nguyễn Văn Chinch Trường THCS Hải Lĩnh 5
| W88Vuive