How family systems vary from culture to culture

Đề kiểm soát 1 ngày tiết lần 1 giờ Anh 10 thí điểm - gồm giải đáp góp học sinh ôn tập và củng vậy kỹ năng và kiến thức những unit đang học. Từ kia từ bỏ Reviews năng lượng giỏi hơn và văn minh rộng.


ĐỀ KIỂM TRA 1 TIẾT TIẾNG ANH 10 THÍ ĐIỂMTime: 45 minutes

Full name: ...........................................................Class: 10 A...

Bạn đang xem: How family systems vary from culture to culture

PART I: Listening Exercise 1: These people are calling friends about the weekkết thúc. Are these statements true (T) or false (F)? Listen and give sầu the correct answers.1. Penny agrees khổng lồ go to lớn a movie with Bob. 2. Anne can"t come to the buổi tiệc nhỏ. 3. Ken invites Nancy khổng lồ a movie. 4. Wendy can"t go to Jack"s house. Exercise 2: Listen again. Circle the correct answer for each question. 5. When does Bob want khổng lồ go to lớn the movies? A. on the weekend B. on Friday morning C. on Friday night D. on Sunday evening6. When is the party? A. on Saturday night B. the weekover after next C. on Sunday night D. on Monday night7. When does Ken want to lớn go out with Nancy? A. on Friday morning B. on Friday night C. on the weekend D. on Saturday night8. When is the game? A. on Sunday night B. on Sunday afternoon C. on Saturday afternoon D. tonight

PART II: Phonetics Choose one word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group. Circle A, B, C or D.9. A. tree B. talks C. treat D. true10. A. best B. condemo C. honest D. chest 11. A. educate B. date C. rate D. lake12. A. indent B. moment C. different D. talent

PART III: Grammar and vocabularyExercise 1: Choose the best answer to complete each of the following sentences by cycling the corresponding letter A, B, C or D. 13. She often ................... in the early morning.A. go B. went C. goes D. going14. ................. is a person who manages the trang chủ and often raises children instead of earning money from a job.A. Homemaker B. Worker C. Breadwinner D. Wife 15. This classroom ....................... by the students everyday.A. clean B. is cleaned C. cleaning D. cleans 16. Tom: I am very hungry now! John: OK. I .......................... you some cakes.A. am going lớn bring B. going C. bring D. will bring 17. I have sầu already decided. I ............................. a new house.A. will buy B. is going to lớn buy C. to lớn buy D. bought 18. I always enjoy listening khổng lồ music, ............... I don"t like pop music.A. but B. so C. và D. or 19. Sad movies always make her ...............................A. to lớn cry B. crying C. cry D. cries 20. The teacher asked the students .................. their exercises at home.A. finishes B. finishing C. finish D. lớn finish


Exercise 2: Complete the sentences, using the right size of the verbs in brackets. 21. Please don"t make so much noise. The baby ..................................... ( sleep). 22. My father often …………........................... ( watch) TV after dinner.

Xem thêm: Phương Trinh Sinh Năm Bao Nhiêu, Tình Mới Của Ca Sĩ Trizzie Phương Trinh Là Ai

PART IV: ReadingExercise 1: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage, by cycling the corresponding letter A, B, C or D. Like other families in Vietnam giới, my family has some rules. Firsttly, we have to (23) ………… the household chores. For example, my mother usually goes shopping và cooks while my father (24) ……………. the laundry. My sister and I have sầu lớn (25) ……….. the floor và wash the dishes. Another fixed rule is that we always have sầu dinner together. Also, whenever my sister & I (26) .................out with our friends, we are not allowed khổng lồ come trang chính later than 10 p.m.23. A. take B. make C. find D. share24. A. does B. did C. washing D. wash25. A. cleaning B. clean C. doing D. have sầu done26. A. to lớn go B. see C. go D. takeExercise 2: Read the passage below và choose the best answer (A, B, C or D) khổng lồ each question. Family types vary in different countries và among muốn different cultures. In Western, industrialized societies, the nuclear family ranks as the most comtháng family type. It consists of a father, a mother và their children. But nuclear families exist alongside many other types of family units. In the single-parent family, for example, a mother or a father heads the family alone. A blended family is formed when a divorced or widowed parent remarries. As divorce rates have sầu risen, the number of single-parent & blended families has increased. In many parts of the world, parents và children live together with other family members under the same roof. These complex families usually contain several generations of family members, including grandparents, parents và children. They may also include brothers or sisters và their families, uncles, aunts and cousins. Even when relatives do not live together, they still consider themselves members of the same extended family includes grandparents, uncles, aunts và cousins.27. The nuclear family ranks as the most common family type ______. A. in many industrialized countries C. that consists of more than two generations B. in countries with nuclear weapons D. that leads to lớn the divorce of parents.28. In the single-parent family, ________. A. there are often no children B. only one parent lives with his or her child or children C. the number of blended children has increased D. children live alone29. Grandparents, parents & children are mentioned as _____. A. the three typical generations of an extended family B. three branches of a family tree C. the closest and happiest relatives D. a complex combination30. The second paragraph is about ________. A. American culture B. relatives và family members C. the relationship between family members D. the extended familyPART V: WRITINGExercise 1: Choose one word or phrase that needs correcting to make the sentence correct. 31. My father decided stay at trang chủ và watch TV last night. 32. The poor students are always helping by the teacher.Exercise 2: Finish each of the following sentences in such a way that it has the same meaning as the original sentence. 33. My father buys a new car → The new car ..........………………………………………………………… 34. They speak English in this country . → English .............................................................................................................


The end

Key and Marks( Mỗi câu đúng được 0.25 điểm. Trừ bài bác reading exercise 2, writing exercise 2 mỗi câu đúng 0.5 điểm. )1. T 6. A 11. D 16. D 21. is sleeping 26. C 31. B2. F 7. B 12. A 17. B 22. washes 27. A 32. C3. F 8. B 13. C 18. A 23. D 28. B 4. T 9. B 14. A 19. C 24. A 29. A 5. C 10. C 15. B 20. D 25. B 30. D

33- The new oto is bought by my father. 34- English is spoken in this country.

 

 

 

 

Tải về


| W88Vuive | xosoketqua.com | jun88